Festivalist

Moefilmide festival MoeKunstiKuino toimub sel aastal juba neljandat korda, mina isiklikult olen moedokumentaalidega olnud seotud juba 13 aastat. Õnneks on moemaailm piisavalt kirju ja põnev ning ainest uuteks dokumentaalideks jätkub veel piisavalt. Alati saab kiigata nii minevikku kui ka otsida intrigeerivaid tegelasi praegusest hetkest.

Seekordsete dokumentaalide peategelaste hulgas on samuti nii neid, kes juba aastakümneid tagasi moemaailma raputasid, ning ka neid, kes seda alles nüüd ja täiesti uudsel viisil teevad. Coco Chaneli nimi ei vaja moesõpradele tutvustamist, küll aga tasub ikka ja jälle moelegendidest midagi uut teada saada. Tõeline innovaator oli omal ajal ka Halston, kes komeedina moetaevasse tõusis ning võimsa moeimpeeriumi lõi. Värvikas tegelane ja siiani tegus on moelooja Jean Paul Gaultier, kelle uus film peagi kinodesse jõuab ning kelle legendaarsete rõivakomplektide sündi mõned aastad vanema filmi kaudu saab uurida.

Uued dokumentaalid on valminud ka legendaarsetest fotograafidest: armastatud tänavapiltnikust Bill Cunninghamist ning alles septembri alguses meie hulgast lahkunud Peter Lindberghist. Kõige värskem linateos aga jälgib hetkel maailma kuulsaima moemõjutaja ning sotsiaalmeediastaari Chiara Ferragni tähelendu.

Moefilmide jaoks on aasta olnud üsna külluslik ning mitmeid filme on veel valmimas - kindlasti saab peagi tulla ka MoeKunstiKino eriseanssidele - jälgige meie sotsiaalmeediakanaleid!

Kohtumiseni kinos ja moes!

Helen Saluveer
MoeKunstiKino looja