Estonian Fashion Festivali eriseansid Tartus / 23.05.2024

23.05.2024

MoeKunstiKino on juba mitmeid aastaid teinud koostööd Eesti ühe ägedaima moesündmuse Estonian Fashion Festivaliga, mis sel aastal toimub 6.-9. juunini. Enne põhisündmuseid toimub lisaprogramm, mille raames linastuvad kinos Elektriteater koostöös Tartu Kaubamajaga ka MoeKunstiKino moedokumentaalis: "Kiirmood" ja "Ümberkujundatud mood". 

"Kiirmood" näitab valdkonna kurvemat poolt - mida kujutab endast kiirmoetööstus ja mida see endaga kaasa toob. Ja isegi kui tundub, et sellest on juba miljoneid kordi räägitud, siis tuleb sel teemal rääkida nii kaua, kuni lõpuks midagi muutuma hakkab - eriti tarbijate poolt.

"Ümberkujundatud mood" keskendub aga võimalikele tulevikusuundadele ja lahendustele - mida saab ära teha selleks, et moetööstus muutuks keskkonnasõbralikumaks, tarbijad teadlikumaks, lahendused paremaks. Lahendused on olemas ja on äge näha, et leidub visionääre, kes julgevad neid ellu viia.

Usume, et need 2 filmi annavad mõnusa eelsoojenduse Estonian Fashion Festivali moeshowdele ning panevad veelgi enam mõistma, miks peame hindama meie endi disainerite poolt loodud moekunsti ning endale uusi riideid valides neid eelistama. Kindlasti soovitame osaleda ka seminaril Greenery, mis keskendub jätkusuutliku ja keskkonnasäästliku moe ning disaini temaatikale, et soodustada nii tarbijate, disainerite kui ka laiema üldsuse arengut keskkonnasäästlikkuse suunas.

Oleme tänulikud, et Tartu Kaubamaja eriseansside toimumist toetab.

Piletid on müügil Elektriteater veebilehel ja kassas. Filmid linastuvad ingliskeelsena.